+
Aa
-
Lễ hội thịt chó rùng rợn ở Trung Quốc
16/06/2014 14:10

Những người bán hàng ở nơi lễ hội thịt chó diễn ra hằng năm đang tìm mua hàng để chuẩn bị cho mùa làm ăn sắp diễn ra. 

Many people do not know Yulin, a small city located in the southeastern part of Guangxi, let alone its Dog Meat Festival. In the early 1990s when the festival came into existence, people just eat dog meat with friends. Eating dog meat is a tradition for them.

Nhiều người không biết đến Ngọc Lâm, một thành phố nhỏ nằm ở phía đông nam tỉnh Quảng Tây, nơi Lễ hội thịt chó diễn ra. Đầu những năm 1990, khi lễ hội này bắt đầu, người ta chỉ ăn thịt chó với bạn bè.

people eat whales, pigs, sheep, sharks, cows and chickens in other parts of the world..

Thói quen ăn thịt chó dần trở thành truyền thống đối với họ.

Dog Meat Festival causes troubles to some vendors of sidewalk snack booths while it is getting popular. Urban management officers confiscated some vendors' gas burners, tables and chairs.

Những người bán thịt chó dạo thường gặp khó khăn trong mùa lễ hội do nhiều nhân viên quản lý đô thị thường xuyên đi kiểm tra và tịch thu bếp ga, bàn ghế của họ.

Faced with disputes on the internet, Vendors say that nobody eats dogs kept as pets, nor do they sell these dogs. They don't kill dogs in public.

Những người bán hàng nói rằng không ai thích ăn thịt của chó nuôi trong nhà, và họ cũng không bán thịt của những con chó đó.

Street of dog meat. Around 13 sidewalk snack booths which sell dog meat are here.

Có khoảng 13 cửa hàng bán thịt chó ở hai bên đường trong một con phố ở Ngọc Lâm.

There was the character "狗 (dog) on the shop sign of a sidewalk snack booth.

Những con chó bị nhốt trong lồng sắt trước khi bị đem đi giết thịt.

However, the character "狗 (dog) is replaced with "肉 (meat). The vendor says that "狗 (dog) is not allowed to appear on the shop sign by the government.

Các cửa hàng bán thịt chó luôn khá đông khách.

According to a vendor, it is difficult to transport dogs and each dog needs to be quarantined.

Một người bán thịt chó cho biết vận chuyển những con chó không phải việc dễ dàng, và mỗi con đều cần được kiểm dịch trước.

Opened at 4p.m. in the past, these sidewalk snack booths cannot be opened until 6p.m. now because of strict administration.

Những gian hàng bán thịt chó này chỉ được phép hoạt động từ 16h đến 18h chiều do các cơ quan chức năng kiểm tra rất chặt chẽ.

Vendors just buy more dog meat when they prepare for the Dog Meat Festival.

Những người bán hàng mua chó về bán rất đông vào dịp lễ hội.

The market for the dog meat.

Chó làm thịt được treo thành hàng.

The price of dog meat has been on an upward turn.

Giá thịt chó thì ngày một tăng.

As the Dog Meat Festival is drawing near, many people start to appeal the government to stop the festival, and the government also starts to take actions. Dog Meat Festival becomes a taboo in the local media.

Khi lễ hội thịt chó ở Ngọc Lâm đang sắp diễn ra vào ngày 25/6 tới, nhiều người biểu tình đã yêu cầu chính phủ bãi bỏ hoạt động thường niên này.

(Theo Ngôi Sao)

Tags:
Bài mới
Đọc nhiều